Ien & Beterschap Cadeau

Ien woont in Zweden en is gestart met Beterschap Cadeau


– Hoe ben je in Zweden terechtgekomen en hoe ziet jullie leven er daar uit?
 
Dat is eigenlijk een lang verhaal maar ik zal het niet te lang maken :-).

Na een zeer stressvolle periode hadden we veel frisse lucht nodig en op dat moment vertrok mijn zus voor een periode van vijf jaar naar Zweden. Wij zijn eind 2012 ook voor zes maanden naar Zweden gegaan en hebben de eerste winter voornamelijk doorgebracht met sneeuw ruimen en hout hakken voor de kachel. Dus die frisse lucht hebben we zeker gekregen.

Na zes maanden hebben we besloten om te blijven, werk te zoeken, en dat is gelukt. In de zomer werkten we in een zomerrestaurant. Ik was kok en mijn man is al zijn hele leven gastheer. In de winter hebben we in een skiresort gewerkt, wat we 2,5 jaar hebben gedaan. We woonden toen in de omgeving van Sundsvall.

Het leven in Zweden beviel ons heel goed, maar we vonden het op deze hoogte toch iets te stil. Daarom hebben we besloten om ons definitief te vestigen in Zuid-Zweden, in de provincie Skåne. We hebben een half jaar een huisje gehuurd en toen ons huidige plekje gevonden.

Het was een goedkoop huisje zonder badkamer of toilet, en de keuken bestond uit slechts twee kastjes met een aanrechtblad. Inmiddels wonen we hier sinds 2014. We hebben eerst in het huisje een badkamer, toilet en keukentje gemaakt. Daarna hebben we de schuur (75 m2) omgebouwd tot huis, en nu wonen we op een heerlijke plek waar we binnen twee minuten de bossen in kunnen lopen.

Ons eerste huisje verhuren we als vakantiehuis, zodat jaarlijks ook andere mensen kunnen genieten van deze prachtige plek.

We hebben een grote moestuin, zonnepanelen en een eigen waterbron, waardoor we nagenoeg zelfvoorzienend zijn.

Ook ik ben ‘gesneuveld’ in de coronatijd wat betreft mijn werk. Ondanks dat iedereen dacht dat er in Zweden niets aan de hand was, was dat niet het geval. Ook hier kregen we het advies om niet naar winkels en restaurants te gaan en om allerlei andere dingen te vermijden die niet goed waren. En de Zweden volgen dit soort adviezen zonder dwang op.

Inmiddels werk ik 100% vanuit huis en help ik ondernemers achter de schermen met headspace creëren door hen te laten loslaten wat ze aan anderen kunnen overlaten, zodat ze kunnen groeien. En daar help ik je graag bij.

Verder is er dagelijks werk in de tuin en allerlei klussen die nog aandacht verdienen.

(Of is het toch een beetje lang..haha)


– De start van beterschap cadeau, kun je daar iets over vertellen, wat is je missie?

In deze tijd waarin alles snel en makkelijk moet zijn, bedacht ik dat het fijn zou zijn als iemand troosten bij een verlies of iemand een kleinigheidje sturen als het even niet zo goed gaat, allemaal op één plaats te vinden zou zijn. Om snel tot een beslissing te komen en iets bijzonders te kunnen sturen, bedacht ik dat Beterschap cadeau een mooie toevoeging zou zijn.

Iemand beterschap wensen met een lekker stukje chocola of een lieve attentie is heel waardevol, en mijn missie is dan ook om dit zo makkelijk mogelijk te maken. Het blijkt dat er ook vraag naar is, omdat we in korte tijd veel bezoekers mogen ontvangen.

Ik ben altijd op zoek naar leuke en bijzondere cadeautjes die misschien niet zo makkelijk te vinden zijn als je weinig tijd hebt. Ik besteed veel tijd aan het afspeuren van internet om Beterschap cadeau steeds waardevoller en specialer te maken.

– Hoe heb je Oervrouw gevonden en waarom vind je het leuk haar ook op jouw website aan te bieden?

Ik kwam het Oervrouw magazine tegen in mijn zoektocht naar bijzondere cadeautjes. Het trok meteen mijn aandacht omdat het er zo prachtig uitziet en een unieke uitstraling heeft. Ik vind het echt een bijzonder magazine en denk dat het een heel leuk cadeautje is om aan iemand te geven. De verhalen die erin gedeeld worden, zijn echt waardevol en inspirerend om te lezen. Het is iets dat je met plezier doorbladert en waar je elke keer weer iets nieuws in ontdekt. Echt een aanrader voor iedereen die van mooie en betekenisvolle cadeautjes houdt

Ben je op zoek naar een leuk cadeautje?
Kijk dan zeker eens op de fijne leuke website van Ien: beterschap-cadeau.nl

admin

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Oervrouw Fransien

Oervrouw Fransien

Oervrouw Fransien  Fransien staat met haar verhaal in Oervrouw NR.10 , waarvan ze ook de prachtige cover ontworpen heeft. Hoe haar verhaal begint: “Hallo alle mooie lieve vrouwen. Ik ben Fransien, 66 jaar en een Friese oervrouw, geboren en getogen in de bossen van...

Lees meer
Nelleke Griffioen uit Oervrouw NR.16

Nelleke Griffioen uit Oervrouw NR.16

Kennen jullie Hans en Nel ook? Van De DroomplekAcademie, De Berghut  en Huttentocht met kinderen? Lieve leuke inspirerende mensen, waarbij wij de training gedaan hebben om een gastenverblijf in het buitenland te starten. Dit heet de DroomplekAcademie. Deze training...

Lees meer
0

Je winkelwagen